herbestemmen

herbestemmen  |  Bibliotheek Van Nu

Bibliotheek Van Nu

Roosendaal, Januari 2004

verbouwing, revitalisering en herinrichting van de Bibliotheek Van Nu te Roosendaal.

Het huidige bibliotheek gebouw bestaat uit het oude monumentale Emile van Loonhuis anno 1850 en een uitbreiding van de bibliotheek uit de jaren zeventig over twee niveaus met daarboven een appartementencomplex. M+R heeft een ontwerp vervaardigd voor de bibliotheek van de toekomst.

Het plan voorziet in een herindeling van de functies, waarbij de jeugdbibliotheek in het monumentale pand wordt gehuisvest.
Het plan gaat uit van een groot centraal plein waaraan diverse functies zijn gelokaliseerd zoals een theaterzaal, diverse verhuurbare retail ruimtes, een internet café met terras, kinderopvang en een centrale informatiebalie.

Een loopbrug ontsluit de jeugdbibliotheek op de eerste etage en de gevels aan de aangrenzende park zijn volledig voorzien van glaspanelen waardoor een transparante en open relatie is ontstaan.
Voor de inpassing van de diverse functies zijn enkele bouwkundige voorzieningen uitgevoerd zoals een nieuwe entree aan het park, nieuwe trappen, nieuwe puien.

De jeugdbibliotheek in het monumentale Emile van Loonhuis bestaat uit diverse belevingsruimten met ieder een eigen thema en boekcollectie.

 

Terug naar boven
Beeldmerk M+R
random header template - HERE 2
Contact
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer