leisure

leisure  |  Holland Casino Groningen

Holland Casino Groningen

Groningen, November 2006

Het Holland Casino bevindt zich in de Groningse binnenstad en is een ontwerp van architect Bonnema uit 1991. M+R tekende voor een nieuwe inrichting, uitbreiding en routing.
Bonnema voorzag het casino van een monumentale centrale trap naar de speelzaal op de eerste verdieping. Door de plaatsing van deze trap tegenover de in- en uitgang lag de begane grond nogal geïsoleerd. Om dit probleem op te lossen ontwierp M+R een nieuwe trap. In de huidige situatie komt de bezoeker na de entree in een nieuwe, extra speelzaal op de begane grond en kan van hieruit de verdieping bereiken. De treden en bordessen van de stalen trap worden aan boven- en onderzijde verlicht met RBG LED-verlichting, waardoor de trap als theatraal lichtobject fungeert. Aan de achterzijde werd het casino uitgebreid met extra horecavoorzieningen en balkons; een verdubbeling van het nettovloeroppervlak.

Terug naar boven
Beeldmerk M+R
random header template - HERE 2
Contact
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer