M+R interior architecture heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast het partnership by Trees for all en Greenpeace houdt M+R bijen in haar kantoortuin. In al de projecten streeft M+R naar het hoogst haalbare op het gebied van het toepassen van duurzame en circulaire materialen en adviseert haar opdrachtgevers in het maximaliseren van de duurzame kwaliteit van de projecten. Het belangrijkste doel is het creëren van architectuur die de tand des tijds kan doorstaan.
DUURZAAM BOUWEN & ONTWERPEN
OVER M+R INTERIEURARCHITECTUUR
ONZE VISIE
Groene gezonde kantoren, duurzaam, circulair bouwen en cradle to cradle zijn begrippen die volop in de belangstelling staan. De aandacht voor deze thema's neemt toe en de kaders voor projecten worden mede in termen van duurzaamheid gedefinieerd. Het uitgangspunt bij duurzaam bouwen is het ontwerpen van een goede leef- of werkomgeving met een neutraal energieverbruik, waarbij niet of slechts beperkt gebruik wordt gemaakt van eindige bronnen.
DUURZAAM ONTWERPEN EN BOUWEN
O1.
De kracht van een doordacht installatieconcept en de juiste materiaalkeuze is dat niet alleen de natuur, het milieu en de omgeving ten goede komt, maar ook de productiviteit in uw interieur stimuleert. Studies tonen aan dat het optimaliseren van het binnenmilieu kan leiden tot een indrukwekkende stijging van de arbeidsproductiviteit, variërend van vijf tot wel tien procent. Investeer in een omgeving die niet alleen duurzaam is, maar ook uw team inspireert om het beste uit zichzelf te halen.
VERBETERING VAN DE ARBEIDSPRODUCTIVITEIT
O2.
M+R interior architecture heeft zich gespecialiseerd in het verduurzamen van gebouwen en streeft naar maatschappelijk verantwoorde, kwalitatieve en tijdloze ontwerpen. We onderzoeken altijd de mogelijkheid om gebouwen verder te innoveren. Zo hebben meerdere projecten vormgegeven met een BREEAM certificaat van 'very good' tot en met 'outstanding' (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) en hebben we ook de ervaring monumentale gebouwen te verduurzamen zoals bijvoorbeeld het Provinciehuis Zeeland en 3 monumentale grachtenpanden in Amsterdam voor Richemont. Deze bijzondere Rijksmonumenten hebben we getransformeerd naar innovatieve, duurzame (biobased) werkomgevingen.