top of page

Van Ziekenhuis naar 'Beterhuis': De kracht van duurzaam en circulair ontwerp

Duurzame en circulaire transformatie

Onze recent ontwikkelde manual biedt een unieke benadering voor de herinrichting van het bestaande ziekenhuisinterieur van het Anna ziekenhuis. Met de focus op duurzaamheid en circulariteit streven we ernaar om zoveel mogelijk elementen van het bestaande interieur te hergebruiken. Deze benadering minimaliseert verspilling en optimaliseert de duurzaamheid, terwijl een volledige metamorfose wordt gerealiseerd. Het resultaat is een gezonde en aantrekkelijke omgeving die bijdraagt aan het welzijn en herstel van patiënten.


ontwikkelen van een moodboard in inspiratie sessie met medewerkers
moodboard transformatie ziekenhuis gemaakt met team medewerkers Anna ziekenhuis

Een gezonde omgeving, een sneller herstel

Onderzoek toont aan dat een doordacht ontworpen interieur de genezing van patiënten kan bevorderen. Onze ontwerpen integreren natuurlijke elementen, rustgevende kleuren en optimale lichtinval om een ruimte te creëren die het welzijn van patiënten en personeel ondersteunt. Comfortabele wachtkamers, serene patiëntenkamers en functionele werkruimtes voor medisch personeel dragen bij aan een positieve sfeer die stress vermindert en herstel bevordert.

ergonomie van het interieur door M+R
ergonomische zit-sta balie voor medewerkers en patiënten met led verlichting en duurzame wandafwerking

Tijdloze en krachtige interieurs

Bij M+R interior architecture streven we naar tijdloze ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. Elk project wordt met precisie en aandacht voor detail uitgevoerd, waarbij de unieke behoeften van elke zorginstelling worden meegenomen. Onze ontwerpen zijn niet alleen functioneel en efficiënt, maar ook esthetisch en emotioneel resonant.


circulair en duurzaam ontwerp | ergonomisch | aantrekkelijke gezonde omgeving by M+R
upgrading lifthallen, met zitjes, groen, bewegwijzering | maximaal hergebruik bestaande interieur onderdelen en vloer

Onze missie

Onze visie is om ziekenhuizen te transformeren naar "beterhuizen" – plekken waar patiënten niet alleen behandeld worden, maar waar hun algehele welzijn centraal staat. Door onze duurzame en circulaire aanpak zorgen we ervoor dat de transformatie niet alleen goed is voor de mensen, maar ook voor het milieu.

Comments


bottom of page